Saturday, November 6, 2010

sarapan

tengok tajuk tuuu, hari ini kita berbahasa ibunda, ya!
yep, pagi ni tajuknya, SARAPAN .
pagipagi lagi sarapan aku ialah laptop, HAHA. xD tak mam pape lagii weyh ..
aku tengok kat dapur, selera aku larii
aku tengok dekat meja makan, pergh.. bersepah !
penuh dengan barangbarang hantaran, heee~ abang aku nak nikah dah, nak tengok calonnye
hee~ aku bakal ade akak ipaaar~  korang, ade ke ? HAHA
tapi kan, tak bestnyee, bile ko keluar pegi manemane nanti, orang takan pandang ko,
sebab akk ipar ko lagi lawa dari ko, mcam artis doe =__= kesiann ko dila .. HAHA
meme ler, da ore klate mu dok kecek
korang yang selalu pergi NZX, mesti tertanya tanya kenapa muka akak ni macam familiar erh ?
akk ni dulu kerja dekat 99speedmart dulu, kalau korang selalu tusyen dekatdekat situ,
maybe perasann la kott .
Abang aku dulu slalu dok ushausha akak ni, balik kerja selalu orang India kawan dia hantarkan,
hehe, abi pon ape lagi, ambil peluang lahh..
Kak Siti dengan Abang Abi
yang tangan budak kecil tu anak akak ipar abang aku, hehe, bukan anak mereka ye, belom kahwin lagi.
mereka bakal melangsungkan pernikahan di Kelantan, pada raya haji ni nanti,
dan aku Insya-Allah, takkan pergi, tinggal sorangsorang di rumah +__+
takpe Dila, kita buat pajamas party jomm! banyak la party, SPM la ngekk..
asal la time aku na SPM jugak mereka pilih tarikh ?
aku nak excited pon dah takbole bila fikirkan SPM .

baru aku perasan tajuk kita pagi ni tiada kena mengena ponn =.="

buatt Abang Abi dan Kak Siti, Iya ucapkan: Selamat menjalani kehidupan baru sebagai suami isterii ~ bangbi hutang iya ta bayar lagi tuuuu .. 


Friday, November 5, 2010

yesterday

yesterday , Shera and I went to Poliklinik Kelana Jaya. at 1st we decided wanna go to UM hospital but then a lot of changes made by Shera =_= soo.. we went to Kelana Jaya je lah..
went there by taxi, been charged RM 9.80 , mahall siot!
we entered the place like " ruse masok kampong " , seriously bcuz that was my 1st time went there without my parents and we were like bodobodo searched for angka giliran.
Shera : mane angka giliran na carik nii ??
Me : err.. nta =_= ko tanye la orang tuuu
Shera : smua orang pandang kite r siott
Me : tu la koo, sape soh pakai vouge2, tengok da mcam artis sesat je kat sini
Shera : cube ko tengok apek tuu... 
Me : pehh, slumber je baju dye, ta mcam ko ! HAHA. hah , tu nurse tu, tanye dye cepatt !
Shera : asik akuu je, ko la pulakk !
:: some stupid conversation between me and Shera 
thank god we finally could handle it by ourselves yesterday.
and we we've been diagnosed and considered as healthy and completely a human, lol
then after checked up everything with the sweeet doctors there, we went to dentist that located just at the upstairs of the place. but there was a condition if you're below 17 years old :
- your teeth can be checked only on Friday with the present of yr parents =_= [ as like we're kids ]
vs
then at noon :
Me : shera, shera !! ko dengar bunyii taa ? 
Shera : ape ape ? ningsun datang ?
Me : hek muu.. tu malam ni doe, jam 9.30 mlam. cube ko dengar betol2
Shera : $#@*&%  +______+
Me : niiii... cube ko rabe perot akuu
Shera : cehh .. cakap je laaa ko keSTARVINGan . jom r g McD
Me : KFC r..
Shera : aku na McFlurry
Me: aku nak cheezy wedges!  ;(  
Shera : McFlurry !
Me: cheezy !
Shera : McFlurry !
Me: aku gget kang !
Shera : aku ngap kang !
:: tibatiba tibatiba tibatiba! suddenly suddenly suddenly ! :, unfortunatelyy.. there was a PakGuard looked at us like looking at OrangAsli baru keluar kandang , then we ran to KFC quickly [ yessss, aku menangg! hee]


at KFC :
we ordered, 2 snack plates, 2 large cheezy wedges + extra cheesy, 2 toasted twister.. [ bapak gile melantak anak dare nii ]
 that abang KFC look at us disbelief .. HAHA
we ate at the upstairs, thankk godd there was nobody looking at us to eat like ta ingat duniaaa =.="
peeerrrrghhhhh... kenyaaanggg weh
Shera : weh, kite try makan pizza cheezzy 6, nak ? teringin r
Me : [ shera ni makan ke ape tadi =.="]  banyaakk duit ko ?
Shera : heee, share2 ar..
Me : ko ade bela pape tak?
Shera : ade, sekoq ikan puyu kat rumah aku, pehal ?
Me : sengall =.=" ko ade bela toyol taa ? perot tu mcam ta reti na kenyang 
Shera : wajik ko !
Me : wajik tu ko, dah dodol tu suami koo
:: oke, another stupid conversation between me and Shera

I know, we're supposed to talk bout SPM's subject as it is just around the corner, yea.. we talk bout it too
 on our way back home 
Shera : badan aku mengalami anearobic respiration, aku penat doe
Me : maknenye segala glucose didalam badan ko tak ter'oxidise' sepenuhnyee
Shera : tu la, sape soh lari2 tadi
Me : dah bas tu lari, kite kejar r
Shera : dey, bas tu segan doe tengok ko
Me : pehal lak ? tengok ko r, da vouge semacamm 
Shera : abes, ko ta vouge r tuu ? dengan gaun putih tuu, cardigan lagii 
Me : dey dey!!
Shera : haktuih, haktuih ! tau r esok na sambot deepavali
Me : dey achi ! ko r !
Shera : dah, diamm.. serabot otak aku dengar suare ko
Me : macam merdu pulak suare ko
:: eventho only 2% we talked bout Bio, but still it was a lesson, kan ?
we reached home at 2pm .. penatt !
already updated in my diary :)