Monday, August 29, 2011

Maddi Jane - Secrets (OneRepublic)




yea, mylife gets kinda boringg ~
love her voicee :D
the 1st time I heard, I thought it was Justin Bieber , lol ..
but she's better ;)
there r lots of famous track that she've sing. that sounds better than the actual artist

Saturday, August 27, 2011

AP2 - T1 - 02 , POLARIS


ni alamat rumah aku yang kedua, hehe ;)

selama duduk dekat Jugra, Banting.

aku tinggal kat dalam bilik ni lah..


POLARIS tu merujuk kepada nama Asrama, 

AP2 pulak , asrama perempuan 2 . ade 3 semuanya : Mira Polaris, Vega

asrama lelaki ada 2 : Capella & Canopus

aku dapat tingkat 1, that's why - T1 . bilik number 02 :)


Asrama2 perempuan paling malang kott,

jauh daripada surau kalau nak banding dengan asrama lelaki.

and cafe yang paling sedap pun jauh daripada asrama perempuan.



Honestly la kan, location bilik aku tak la strategik mana,

agak jauh daripada bilik air, bilik basuh, and paling jauh dengan bilik gosok -.-

sebab bilik aku paling tepi sekali, dekat dengan tangga, and dengan rumah felo.


roommates aku ade 3, termasuk aku, 4 la kan..
Eva, Ain and Aida.

mulemule sekali kenal dengan Eva lah.. 

Dia mulamula satu praktikum dengan aku,

budak perempuan Cina yang paalingg peramah and ceriaa pernah aku jumpa,

hehe kalau ada orang nangis or merajuk, 
dia paling pandai pujuk ;)



Aida pulak aku kenal lepas masuk bilik tu,

dia peramah, banyak cakap,

and dia mengaku diri dia panas baran,

lepas aku agak yang dia mesti seorang yang baran berdasarkan dalam kalangan adikberadik dia.
hehe



Ain pulak, mase mulamula kenal, 

aku agak dia seorang yang pendiam,

yepp, dia pendiam sikit, tapi lamelame, okay laa..

Dia ni kuat bace biology malammalam sebelum tido, aku jeles betul tang tu,

enta macam mane la dia bole tahan bace bio.. minat kott ? -.-'



setiap malam Ain and Aida mesti akan tido sebelum pukul 12 malam,

tu yang aku perasan la,

kenapa ye ? nak dapatkan tidur yang cukup kott ?

hehe, then Aida akan tidur sekatil dengan Ain,

bayangkanla : katil bujang tu dorang tidur same2 ? -.- 

kate Aida, dia takbole tido kalau sorang2, kalau berdua dengan Ain, baru bole..

aku dengan Eva je la yang tidur katil sorang2..


biasenye yang paling lambat tidur, Eva :)

dia bercitacita tinggi nak dapatkan 4flat, hehe semua orang mestila nak kann ..

tapi semangat dia tinggi, kalah aku..


and yang selalu tidur awal, aku la kott ..

aku takbole tahan laa, paling awal aku tidur ; pukul 9 :D

Aida selalu cakap " untunglaaa.. " hehe ( Aida jeles :P )


Aku sebenarnya takut daa nak tidur lambat2,

aku selalu kena kacau dengan jin la..

lagi2 kalau aku tidur lambat,

time tidur je mesti aku kena kacau ( time yang aku lemah gila )

setakat ni, da 3 kali aku kena, kott..

tapi okay la aku takde kena histeria macam yang lain2 ..

:)




Thursday, August 25, 2011

dissappointed

These few couples day, I went to Anis' house at Taman Medan.
I was awe-inspired by her house's design.
I was there for biology assignment, the project that we need to hand in after raya.
and till now the project is not done yet.

I'm quite dissappointed with some of my practicum's attitude.
Here to mention especially : Milly, Fiffy, Azrul and Ammar.
They didn't even helped us, instead both the girls gave us an excuse that they are plannin to go back to Sarawak -.-
while both the guys, I didn't know what made them didn't even come to help us.
we already helped their group to finish up all the models, while ours is still half-complete,
sooo not fair, huh ?

Friday, August 19, 2011

apabila rabu cuti ...

5.26 am, Ain ( roommate aku ) gerakkan aku.
" Da pukul 5.30, ea dila ? "
aku yang mamai2 terus melompat tgok jam, pehh 5.30 !

" Aku ade kuih, kau nak tak ? "
so, pagi tu aku ngan Ain sahur karipap je laa -.-
Aida ( roommate lg sorang ) tak sahur, dye mmg tak biase sahur.
Eva ( lg sorang roommate ) , memang sah2 tak sahur, puase pon tak , kui3
then lpas sahur, tertidur pulak ( ehek, tak elok )

dalam pukul 9 pagi mcam tu,
ringing tone suare shania twain bergema kat telinga aku,
' sapee lakk ppagi msg org ni .. ? '
msg dari ketua praktikum aku ,
' dila,bgtau smue,pkul 10,kt tmpat ari 2 ' ..
dlam ati aku mndengus ' nii da naik lemakk da ni, ape pasal pulak aku yg kna bagitau ??! '

hehe, marah2 pun, aku forward jugak msg dye, ( aku kan baik :p )
tapi ke numb2 yg maxis je ( aku ni kedekut cket , haha )
da lpas forward, lpas 3 mins mcam tu, aku tidoo balekk .. HAHA

sampai la aku telajak tido, 10 lebih aku baru bangun mandi smua tu, janji pkul 10 jumpe an.. HAHA
sampai je kat sbelah library tu,
heh klau da jumpe dgan gang praktikum aku,
mmg takde keje lain la, asik gelakk je, gelakk sakan !
dorang mmg praktikum paling gile aku pna jumpe kott .. :D
nak kna siap kan projek bio tu lahh !
nak menangis aku keje ni tak siap2 lagii :(
tahu takk, buat keje ni sampai la pkul 5 ptg..
then dlam pkul 5 tu masing2 bincang na bukak pose same2,
soo dorang cadang na g bazar pon same2,
BERJALAN KAKI !

otw pegiii
da lepastu, penat punye pasai, balek tu kterang ambel taxi ! HAHA
ble sampai waktu, bukak pose ramai2 ~


da lepas bbuke solat smue,
sambung balikk buat bio smpai pkul 11 malam..
yelaa, da pkul 10.55pm mcamtu, pakcikguard tu da dtang,
kna la cabott..

start pkul 11 malam pulak, sperti biase, tolong CikMira pegi menjaja dari bilik ke bilik asrama..
abess smua dlam pkul 12 malam..
pehh, mmg terbaeek lahh ! PENAT -.-

Thursday, August 18, 2011

minah hotdog and jeli kelapa :)

baru2 minggu ni, aku da jadik minah hotdog + jeli klape..
pasai pa ? sebab malam2 aku ketuk pintu bilik asrama stiap orang , " nak beli roti hotdog sos blackpepper, ngan jeli klape tak ? " dgan senyuman semanis mungkin.
klau tanak, aku senyum lagii smpai ke telinga ( cover malu ) " k takpe, trimekasihh :D "

aku tak main2, betoll la nii.. dlam bulan rmadhan ni je,
aku tolong cik Mira menjual nye.

dlam pkul 6-7 ptg mcam tu, aku letak je hotdog and jeli kelapa kat luar bilik, dgan bekas duit,
sape nak beli, ambil je,


mandangkan dorg smua bbudak matrix ( yg rasenye mesti da matang dlam bab halal haram ni kan, soo ppandai dorg la nak ambil mcamtu je or reti2 kan la dri bayar skali ;) )

sampai malam, lpas taraweh, roti tu takan abes mcam tu je,
aku kna la bwak roti tu,
ke bilik2 asrama dorang, aku berdua dgan Mira,
g ketuk2 pintu bilik stiap orang,
stiap malam, tuka2 asrama,
contoh malam ni g asrama Vega, esok Polaris, lusa Mira.
stakat ni asrama Capella ngan Canopus belum pna jadi sasaran.. hik3

pena gak time ketuk2 pintu dorang,
budak Vega akan cakap
" ape jual malam2 mcam ni ? "
aku slumber je jwab " hehe, nasib baik tak jual karipap, kan ? "
blok dorang femes dgan crite MakCik Karipap yg jual karipap malam2 buta.. bhahahaha :D

stiap hari, Mira bagi RM10, untuk aku, sbagai upah tolong dye...
weeee :p thanx Mira Comell ;)


Monday, August 15, 2011

pertama kali di Kolej Matrikulasi Selangor.

Agak lambat untuk aku ceritakan semua ni, tapi takpe la..
asal kan aku cerita, untuk freshkan smula memory lama :)
Aku masuk KMS 6 Jun 2011. Sekarang da August, 2 bulan sudah, Alhamdulillah :)



Masa dapat tawaran masuk KMS memang gile happy lahh, dah la dapat tawaran 1 tahun je, dgan duit elaun lagii, woo kayo la kita ~ Hee

Time jejak kaki ke kolej matriks ni kan, pehh gile lahh terpana aku, bagai istana yang tersergam megah, lagi2 surau nye yang dah mcam masjid. ( hiperbola japp )


Bila da masuk tu kan, hari kedua, dah start belajar, memang time tu aku gile stress.. macam2 benda kna buat, experiment tu ni, aku da blurr.. dey ape daa -,- bagilaa aku relaxx jap.. yela, aku kan 2nd intake, banyak yang budak 1st intake dah buat dlu. and aku yang tak paham sehaprak ni kna la pandai2 blaja catchup sendiri.

Aku dapat asrama Polaris ( asrama perempuan 2 ) , tingkat 4, numb 38 ( tapi skarang da tuka ke tingkat 1, numb 2 , weeee ).. time tu penat la gak turun naik tangga pegi kuliah lagi, tutorial patu practical. Roommate yang 1st skali aku kenal time tu Khairina Izzah. yg lagi 2 orang tu, Wani, and Nasrah, budak akaun.


memula masuk, aku dapat module 1 ( bbudak hardcore je bole perform sini wehh ) . and time tu nama practicum aku SM1K1P10, sedap takk ? huhu.. maksud nama praktikum tu iala Science Module 1, Kuliah 1, Practicum 10. nama ketua aku time tu, Helmi Abdullah bin .. ? ape nta, tak ambil tahu lak.

Lepastu, bile da dalam kelas tu, datang la lagi ramai plaja baru yang baru tuka module tapi dorang smua budak 1st intake jugak, yg smua nya hebat2 blaka, aku je kott yang tak patut brada dlam praktikum tu..

yang stress nya mase mmule tu, masuk je praktikum tu, dorang smua senyaaap je, tension gile kott, aku da la tak paham pape, nak betanya pun serba salah -,- orang yang pandai2 ni smua pendiam kott ..

slame bbrape minggu kot aku stress, then sampai la 1 malam tu, aku lemah sangat kott, kena la kcau dgan makhluk halus sekoq ni, mentang2 la aku dalam darurat, jauh daripada Pencipta aku, suke la dia ngacau2 aku, lagi2 time aku tidoq, serius 1st time kott aku kna kacau, dgan bunyi suare makhluk tu yang takley bla, mremang blu roma aku, nasib baik hati aku kuat berzikir.. klau tak, maybe aku pun bole histeria menjerit tgah2 malam -,- hishh.. tak sanggupp ...

itu semua cerita time aku jadik budak pst, 2 kali kena ganggu.
la ni, aku budak pdt ( aku tuka ke 2 tahun ) sbb aku rase aku tak mampu bwak 1 tahun je kerana :-
1- aku susah la nak ngafal2 bio tu, dah laaa gile banyak !
2- aku takkk minatt science !!!
3- aku patut masuk akaun, aku suke jumpee angke !!
tak ngape laa, redha je 2 tahun disini, smoga 4 flat dlam tangan aku, insyaAllah, aminn. hehe :)

Friday, August 12, 2011

Simple Plan - Your Love Is A Lie [video]

this song kind of old song and very popular when I was in high school, during my form 3 if I'm not mistaken, but the music always fresh to me and seems like it had ever happen to me



I fall asleep by the telephone,
It's 2 o'clock and I'm waiting up alone,
Tell me where have you been ?
I found a note with another name,
You blow a kiss but it just don't feel the same,
Cause I can feel that you're gone,
I can't bite my tounge forever,
While you try to play it cool,
You can hide behind your stories,
But don't take me for a fool

*You can tell me that there's nobody else, ( but I feel it )
You can tell me that you're home by yourself, ( but I see it )
You can look into my eyes and pretend all you want,
but I know,
I know, Your love is just a lie ( lie ) , it's nothing but a lie ( lie )

You look so innocent,
But the guilt in your voice gives you away,
Yeah you know what I mean, 
How does it feel when you kiss when you know that I trust you ?
And do you think about me when he touches you ?
Could you be more obscene ?
So don't try to say you're sorry,
Or try to make it right,
And don't waste your breath because it's too late ( it's too late ))

repeat * ( 2x )
Your love is just a lie .