Thursday, September 15, 2011

Ye mehh .. ?

aku kat makmal komputer,
tenga usha2 blog orang,
time usha2 tuu, boboy kat sbelah aku bagitahu kalau letak picture yang lawa lawa kat fb then ade je llaki yang terangsang dengan muke kita, adelah satu dosa terhadap perempuan tuu .. ?
dia cakap 2 dosa terkena pada perempuan tu dan 1 dosa terhadap lelaki yang berperasaan sedemikian .. ?

oh, godd ..
kena buat sumthin dengan fb aku nii .. ( macamla lawalawa pictures at fb aku kann .. ==' )
tapii facebook aku takbole loginn lahh .. !!

Thursday, September 8, 2011

what happend ?

I have no fucking idea what was wrong with my laptop that it can't acces facebook since August -,-
haihhh ...
something wrong with firewall or proxy setting ? grr.. I've checked it many timesss .. nothing's wrong !!
must be problem with antivirus..
nevermind, maybe the laptop don't want me to get connect on facebook til the end of this year,
so that I can perform very well for my PSPM ..
yea, ritee +.+
finee, atleast I stil have my korean drama, chill dillaa :)

Saturday, September 3, 2011

2 minggu di rumah -.-

selama 2 minggu je cutii middle sem akuu, seriously memang TAK PUAS lahh !
TAK PUAS nak manja2 dengan family,
TAK PUAS nak tengok drama,
TAK PUAS nak beraya kutip duit raya,
TAK PUAS nak gelak tawa dengan mak aku,
TAK PUAS nak kena kan abang aku,
TAK PUAS nak buli bapak aku ( tipu je ) ,

tahutakk bila berada jauh daripada family, segala masalah kau takbole nak ngadu kat sape2,
kau nangis sorang2 je kat situu, takde sape peduli,
sape nak peduli ? masing2 ade masalah sendiri -.-

back to the reality, wake up, dilla !
well, ape je yang aku buat 2 minggu cuti ni ? hmm.

--- > hijrah ke sekolah lama

time tu dorang ade persembahan, tengok la kejap.
bukan nak mengata, tapi serious persembahan haritu gile teruk perna aku tengok ( memang mengata ponn -.- )
err.. aku memang agak kejam sebab berterus terang tapi memang nta hapeh hapehh ntaa persembahan dorang -,-

budak sekola rendah pon buat better kott .. ( mmg kejam aku ni )








aku pegi sekola dengan dorang dua ni laa.. Nurul and Ika .
time kat sekola tuu, aku dapat rasekan bahang kebencian pelaja2 kat sekola terhadap kiterang tinggi betol, haha :D
cikgucikgu je la yang okay jumpe kiterang..
pelaja2 situ mane pena suke kiterang, kui3
( adee aku kesaa ? )


jumpa la dengan PakCikSamuel ni haaa ( pertumbuhan yang memberangsangkan ;) )















--- > Kerja Bio 
yess, kerja bio tuu aku buat selama 2 hari , kat ruma Anis at Taman Medan ..
2 haripun tak siap lagii tuu..
sempat snap ruma je, orang nye tak sempat..
--- > Berbuka dengan kawan2 lama :) 

masmonaaa ;)
noreen, shamira, mas 
---- > melawat tempat kerja lama :)

my supporting bosh ;)
rinduu na buat kerja lama ;)
---> Keluar beli bajurayee
tahun ni aku beli baju raye gune duit sendiri jeyh =="
family aku da miskin
aku pegi beli dengan Ika :) jalanjalan at sunwayandsubangkui3

batak japp 1st time naik bas mini
ika aja aku naik bas nii, heee :P
err.. RapidKL better kot, but not bad lahh, orang asing reti naik, aku orang tempatan takan takboleh -.-

---> Keluar Beli Tiket Bas -.-

atototo :P perasann ler tuu.. kui3
minachii ni ajak aku keluar pegi beli tiket bas. dia nak balik matriks Melaka takde tiket pulakk..
Tiket bas punyeee la jauhh nak beli, dekat BandarTasikSelatan (BTS) -.-
perjalanan ke situ punyeee laa lame, banyak rintangan yang perlu kami lalui, hakkuikuikui :D
mulemule, aku naik moto dengan mas, mas jadik minah rempit japp, punyee la seksa nak jumpe helmet untuk aku, pinjam sanesini, nasib baik ade abangami ..

naik moto sampai ke LRT Kelana Jaya je, then dari situ, ambil LRT sampai ke Masjid Jamek.

Sampai ke Masjid Jamek (RM2.30), ambil Star (RM1.40) pulakk, dari star sampai la ke BTS
fuhh, 1st time aku jejakkan kaki ke situ, tak sampai ponn 20mins kat situu, kena balekk ..
tak berbaloii betoll +__+  ( yela, tujuan pon memang takat nak beli tiket jee :P )

sepanjang perjalanan tu, harem aku jumpe muke Melayu, Star dengan LRT penuh dengan mat-mat nepal campo bangla, campo mat indo .. err.. agak terase asing diri aku bila bersama dengan ramai orang2 asing


---> menonton drama Online 

from the view of my lappy
hah, seharian kerja aku time 1st day of raya ialah menonton drama Korea : MyFairLady :) serious bestt !











cerita nya sebenarnya tiru cerita omputeh nii ha, lakonan Audrey Hepburn.. yang versi omputeh punye 
aku tak pena tengok 






























yang ni pulak MyFairLady versi Korea yang aku tengok, kelaka ! tapi sedih jugak laa, dekat 6 kalii kot aku nangis :D

comel ;P

Friday, September 2, 2011

pathetic me

I've already mentioned this on twitter many times : I HATE THIS YEAR OF RAYA , seriously ..
this year of raya didn't ever feel like real raya, no feeling of real raya, the only came were :
sadness , stressness , dissappointness , missing ..

the 1st day of raya, I've wasted my time by watching Korean drama, gratefully my parents never bothered if their daughter ever come to help them ..

I have no self-confidence to greet all the guests . so I just stayed in my room alone, urgh not alone with my korean drama ; MyFairLady :)

serious weyy , ever since I came back from Jugra, my face become darker than before, sometimes I might seen my face looks like been burnt, when the redness mix with the darkness +__+ something unbelieveable will showed up

but stil, the guests who came, ( the closed one ) gave me duitraya lahh.. til now, I've got RM170 .. much lesser than the last year , no wonder la if you're becoming older k..

I missed the old days .