Monday, October 31, 2011

Sheraaa !

Sheraa sayangg, sumpahh aku rinnnduu kauu doe.
Bukan akuu tanak call or message kau, tapi tak banyak aku boleh cerita bila call. ( tapi selalu gak aku call kau kann ?!!! )
aku kalau boleh, NAK FACE TO FACE dengan kau, nak keluarkan segala memori berabad dalam kepala aku ni.

macamane bole terinduu kau nii erk ?
Aku tengah stalker laptop aku ni, tengah tengok2 pictures dengan korang2 semua, Ika Ken Mot KakKin Fiza Mira ( time jadik nega's2 dulu ) sampaii la ke satuu folder ni , bapak BANYAAAAK picturess kau dalam laptop akuu, melebihii tuan nyee..
And paling aku sebakk bila tengok picture-picture berdua dengan kauu
maybee sebab aku dulu banyak habiskan masa dengan kau

picture-picture yang nii kau ingat lagii takk ?
Belambakk kott, rase nak uploadd semua, 
tapi takut kau marah tengok
nanti mesti dialog kau 
" eeee.. tembamnyee akuu .. "
hehe, tu la comellnyee ;-) 

serius, aku sebak tengok :'-)

p/s : takot bila jumpa tak terkeluaa cerita aku, kang aku listkann segala cerita2 dongeng akuu untuk kau dengar, hehe.. Siap sediaa tauu 

Let down your hair, Rapunzel !


you can change the dialogue to " Let down your hair , Dilaa ! "
HA HA

Having a long hair down can makes you feel pretty.
I'm not really a pretty girl, but by letting my hair down and let it be just like that, make me feel pretty, seriously, I'm not kidding man..

It's like kind of therapy though, because the feeling of knowing yourself  pretty is great !
It makes you feel better and confident, at least you know to appreciate yourself.

But.. I'm going to have my hair cut soon... ermm, why ?
Because I really love my hair that I'll feel hurts whenever I see my hair falls.
And I'm trying to avoid making my hair as a measuring tool to build my self-confident although I'm used to wear scarf each time I was out.
I would like to see it in other style of haircut, the shorter the better though, so that no more falling hair I'll see..

hmm.. Wondering how my face looks like with my short hair cut soon .. hehe

Sunday, October 30, 2011

memori semester 1

semester 1 hampir ke penghujung nya.
semester kedua tak lame lagi pulak..
sini aku titipkan kenangan-kenangan aku bersama teman2 seperjuangan
 kolej Matrikulasi Selangor

ni time kelas kecergasan :-)
siapa yang depan sekali tu ? mana ? oh, free hair tu ke ? .. tu Engku Nur Karimah, panggil Milly or Milimetre untuk lebih mesraa ( aku tak buat lawak kay, memang tu nickname dia )

time poyopoyo tunjuk bakat main skuasy :P
memang aku la yang paling hebat ;-)

ni lepas kelas english, persembahan speaking.
cikMira la yang paling comel

depan surau As-Sufi, bersama dengan mak aku..
hah? tak faham? cikMira ni merangkap mak aku kat kolej tu, heee :P comel kan mak aku?
hah ? ye yee tahuuu baju aku besaaar =='

dalam lab Kimia, sempat lagi berposing posing kan..
yang tengah tu ?
tu Faeza, comel kann ..

ni memang perangai dorang, faham2kan je laa 

ni depan koperasi, memang bajet semua tempat nak bergambar la kan 

time sambutan hari 1 Malaysia, perkenalkan, roommates2 aku ;
Eva, Aida, Ain 


time asrama Polaris menang blok paling cantik , 
oh, cantikkah kamii ? GAGAGA

bersama segala jiran roommates2 akuu ..


Gempakk tak pemandangan dari sini ?
hehe, malammalamm lagii mengagumkan kott, bulann diaa pehh, memang terang2 lawa

ni view ambil betul-betul dari kaca bilik aku, cantik kan ?


ade BAANYAK lagii picturess sebenanyaa, tapi malass laa..
biaselaa, siapa yang suka mengupload-upload gamba ni ? 

Saturday, October 29, 2011

10 Things That I Wish Based On HP series


1 - I wish that Hogwarts is really exist and I was one of the students there, weee ~

2 - I wish that I can wear the Hogwarts' school uniform  [ yea, it obviously make you look like a witch ]

3 - I wish that I can learn the magic spell that can change somethin I've seen into chocolates.. emm ~

4 - I wish that I have a super brain just like Hermione that can easily memorise on something [ haihh, I rele need it badly now to memorise Sc Comps fact ... ]

5 - I wish that I was the Hermione Granger, the cleverest girl in school [ being a smart student wont make you a nerd student as you know everything than anyone else did , it calls you're cool ]

6 - I wish that there is really Quidditch sport where I can join and ride firebolt, so that I can fly higher ~ [ I know I can do well in Quidditch as none of the sports exist nowadays that I can play well, I'm sux in sports ]

7 - I wish that I can really be friend with HarryPotter ( but not Daniel Radcliffe ! eww )

8 - I wish that I can dance with Cedric Diggory, and become his gf, aww ! [ or maybee with Edward Cullen , I don't mind either ]

9 - I wish that Cedric Diggory wont die during Harry's fourth year so that I can be Cedric's girl forever ~

10-I wish that everything stated above can really be happen, could it be ?
 - sigh -

Friday, October 28, 2011

Fatigue Friday

baruuuuuuuuuu je abes jawabb paper MATHS !
fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh........
sebenanye soalan untukk PDT senang cket kott compare to PST ..
tapii aku kann bangang sikit bab2 graph and function, haihh ..

roommate aku, Eva baru je lepas nangis.
aku masuk2 je muka dah merahmerah.. -,-
aku kelu, tak tahuu nak kata ape.
Baru ingat nak pelawa dia makan coklat, takjadi, aku habiskan sorang2 coklat 1 bar tu..
Lagi 2 orang roommates, Aida & Ain da pegi melantak dulu, lepaskan tekanan ler tuu

Aku tanya kawan aku yang dekat Matriks Melaka, Masmona, dia pon tak sempat na jawab soalan Math.
masa tak cukup

Tak apa lahh, next paper, Isnin ni, Sc Comps,  mestii boleee punyaa lahh !
insyaAllah :-)


p/s : fatigue sangat ke Jumaat harini ? taklaa sangat, cuma letih tengok soalannya.. +__+
berikan kami kekuatan semulaa, please ya Allah

Wednesday, October 26, 2011

hey, Octoberians !!

Sempena bulan Oktober ni, aku nak buat penghormatan kecil-kecilan terhadap beberapa orang teman aku yang aku tahu lahir pada bulan tersebut :

1 - Muhammad Nur Hafiz ( kawan lama aku ) ; October 1st 
hehe, gamba latest youu takdelaa youu
thank you for calling me, ingat lagi you kat i kann :P
Dia ni brutal kot , XD

2- Fareezul Naim Rahman ( ketua practicum DM3P3 ) - October 4th
lahaai, awat main tutup2 mukaa tu, awak ?
my ketua practicum ni ' pemaaaalu ' sangattt :P
walaupun mungkin dah status ex, aku hormat dia sebagai ketua kelas aku.

3- Chan Kar Mun ( high school classmate ) ; October 14
 
sorry laa lengluii, I dont have your best picture.
KarMun yang baikhatii nii, rinnnduu diaa :-*


4- Leong Yan Yee ( classmate high school dulu ) ; October 20
I almost forgot your birthday la, YanYee.. sorry :P
Dia ni kecil2 comel orang nyaa, tapi bole tahan ghahang kott..

5- Abdullah Helmi Ismail ( my ex-practicum moniter ) ; October 20
 errr... ni BUKAN laa rupa dia yang sbena, cumaa aku takde picture dia, fb pon aku takde kan :p
aku rasa dia comel macam kucing tu, so aku replace la ( err.. agak keterlaluan ke ? )
saje nak letak dia sekali sebab aku rase dia hebat , bakal doktor kan .. kan .. kann.. ngee


6- Masnianti Bakri ; October 21st
yang berbaju hitam tu :-)
sorry ye mas baby, I lupe gilaa your birthday, memang tengah stress nak exam la katekann
semoga kau dapat lupakan dia, dan temuilah cinta yang sebenar, okay ? ceh, ayat !

7-Khairina Izzah Khoirul Anuar ( kika , ex-roommate aku ) October 22nd
yang kanan ( berselendang, tidak berspek )
best kawan dengan kau, sebab kau pramah.
Thanx, senior ngaja kami taekwando :-*
walaupun tak lama jadi roommate dengan dia, tapi macam rapat jugak la ;-)

8- Eva Kwan Dict Xing  ( my lovely roomate ) ; October 22nd
I rele adore your dimples whenever you smile, dear ;-)
Dia betul2 bersemangat bila time study, and bercitacita tinggi
Dia gilakan 4 flat, sebab nak jadi doktor gigi.

9- Chen Chui Yee (  kawan sekolah menengah ) ; October 30 
looooong time didn't ever heard any news bout youu, girl
Dia ni budak paling manja dalam kelas kiterang dulu , and paaalingg pandai especially addmath


To All The Octoberians Who Celebrated Their BirthDay, I'm Wishing You Guys A Happy Birthday ~
Sorry to Some of You Guys That I Really Forgot Your Precious Date.

ChUniSenRe KwAi Le ~  , PoRenTenal Val TeKel ~ , HaPpY BiRthDay ~ , SeLaMat HarI DibeRanaKkan !



Monday, October 24, 2011

Wake up !


Pabila mendung mula melabuhkan tirainya,
Hujan menggedik-gedik mencurah bersama,
Petir berdentum menyorak kegedikan si Hujan,
Kesejukan yang mencucuk-cucuk ini mampu mengakhiri perjuangan hakiki ini ke tilam nan enak lagi empuk ~
Lantas Nescafe Rich 3 in 1 ku hirup serakusnya,
mencuba melawan tarikan graviti kelopak mata,
urgh.. siapakah yang bakal memenangi pertarungan yang sengit ini ?
Tidak.. mata bundar lagi besarku ini tidak seharusnya menyerah !
Baaaaaaaaaangkiiiiiiiiiiiiiiiiiiit , Dilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! HAFAL cepatt !!!
NAK 4 FLAT TAK ( slogan Eva ) ?!
nakk ! nak !! nakkkk !!! tungguuuu... jangann pergiii , akan kudapatkan dikauu :-*


p/s : nescafe rich tuu memang terbaeek lahh effect diaa, sampai pening muntah muntah akuu, better jangan ambil. Nescafe Mild okay sikit, yang tu terbaek lahh.. sedap sikit ;-)

Wednesday, October 19, 2011

Binibiniku Gangster

malam ni memang gila lahh, malam-malam tutup lampu bilik, tengok movie dalam laptop ( perkara biasa je sbenanya ) tapi agak gila sebab final exam lagi 2 hari je.. ( memang 4 flat la kann :P )

ni semua gara-gara Ain ! Ain cakap " ala, kita bukak sejam je, patu tutup la balik " alih-alih dekat 1 jam lebih kau ! last-last Ain terus-terang " Aku memang dari aritu na tengok cite tu " .. finee =.='

bini-biniku gangster, lakonan Shaheizy Sam ( tataula betul ke takk spellnye, to Sam's fans, sorry ! ) memang klakar laaa...

Roommates aku semua tengok, kecuali Eva yang memang perli kaw-kaw " bagus-bagus , ni semua memang calon 4 flat la kan " finee, kami tahuuu, Eva..

Yang Aida pulak, " takpe, kite tengok sambil buat math, math tak payah guna otak sangat, guna logik je " . +__+

Time syok2 tengok cite tuu, yang character Manja tu sebut " Abang Herry " .. aku yang baru balik basuh kain tanya Aida balik " ape dia sebut, weh ? Herry ? " .. Aida jawab " haaa.. "

deyy, takdee name lainn kee ? Astaghfirullahalzim.. memang best la kan pegang watak Herry tuu, sampai kawin 3. okay, citenye memang best, lawak, klaka, tak bosan, tapi ade siket2 buat aku menyampah ( macam da takde name lain ke na letak ) .

memang la teringat kat dia sekejap, tapi taksukalah.. da macam perangai dia pulak, sampai bermadu madu kann.. dah, tutup cerita, aku nak tido . kepada yang tersebut, aku mintak maaf .

Thursday, October 13, 2011

Hey girl, you know what ? you're such a mean girl ..

This is what running on in my practicum, that I rele hate the situation altho I'm not involve, but I'm the one who watch the drama, and it's soooo annoyed mee +__+

let me be honest here, this is the drama made by my classmate, Engku Muhammad Hafiey with his scandal, Farrah, I think that's her name.. I don't rele know.

Engku Muhammad Hafiey or we call him as Boboy for short already have a girlfriend, named Ayu Alliani or Ayuni we call for short. Both them are in this same matrics, just they're in the different practicum, as Ayuni is one-year student, while Boboy is 2 year student.

What made me annoyed is when Boboy kept telling us Ayuni as his ' Binik ' but behind her back, he's cheat. As what I've already mentioned up there, he have another one, Farrah.

This is what I rele hate about guys, they never satisfied with the only one girlfriend they had, they wish to have more ( as what I've experienced before, no wonder this entry sounded too emotional ) .