Saturday, December 24, 2011

Hanazakarino Kimitachi

mood : back to English, to get me prepared for MUET .( kena mengena ke ? )


I've watched this drama in Taiwan version, but I didn't completely watch it.

and recently I've watch Hanazakarino in JAPAN version, and it once have been showed on tv too by 8tv, but yea 8tv isn't my favourite-channel-at-home at all so I never get a chance watching it before.

I've finished watching the full episode of Hanazakarino, and seriously it was freaking funny..
especially in Japan version, I wonder how was the drama in Taiwan version.
and I cant stop myself from laughing out loud while watching the drama and as a consequences made my roommate burst out to ask me to stop from laughing like that.

the hero of this drama, seriously, not that handsome, compare to his closes friend.
but the hero rele remind me of someonee.. someone during my highschool, who was been admired by lots lotss of girlss.. and his character quite a lot like the hero of this drama. well, their face look alike a lott too, so no wonder, huh ?

if I were the director of this story, I'll let the left guy become the hero instead of the right boy ( he's not that handsome tho -.-" )

waiting list of the drama i'll watch soon :
1 - he's beautiful
2 - full house
3 - my girl
4 - oh my lady
5 - heart string
6 - personal taste
i know what you guys think of me ? " such a lame, what an old dramas she've been track of ? "
hehe, well.. wat-eva , I was not used to watch all those dramas during the old times as I'm not rele into the 8 tv. I got influence from my classmates and roommates and thank you very much to them .

and notice that mostly the drama are hold by LeeMinHo as the hero, heeee :P I love him as his look not rele look like a girl look ( most korean guys have a girl look )

p/s : the popular MOVIE they are talking of rite now is ' a little thing call... FIRST LOVE ' ( a THAILAND movie ) . ever watched it ? it's a nice movie tho, and funny.. I've asked my closes friends to watch it and both them cried after watching it as I've expected :)

Saturday, December 17, 2011

Cinta bercabang lima

Sebenarnya sudah laaaaaaaama aku memendam perasaan terhadap Mat, sejak di bangku sekolah rendah lagi kot. Aku suuuuuka sangat dengan Mat, setiap gerak-geri Mat aku akan cuba fahami, walau sesukar mana. Perasaan Mat juga aku cuba selami dan hayati walaupun Mat tak pernah memahami aku dan mungkin juga dia tidak pernah mengenali aku. Tapi aku tak kisah, mencintainya dengan memahaminya dan menyelesaikan segala masalah Mat sudah cukup buat aku happy, and release tension. Kadangkala aku suka sebab Mat buat aku memahami sesuatu perkara dengan  mudah, seperti kami ni memang soulmate.

Kimi. Kimi ni kira saudara jauh Mat lah. Dulu aku tak berapa nak suka si Kimi ni, tapi sejak berjumpa dengan parents si Kimi, yang banyak membuat aku memahami diri si Kimi, buat aku sedikit sebanyak jatuh sukaa pada Kimi. Namun begitu, tidak mudah untuk memahami diri Kimi yang sebenar. Raaaaamai sebenarnya yang meminati Kimi, dan ramai juga antara mereka yang mengatakan untuk mendapatkan Kimi as easy as ABC, kata-kata beginilah yang buat aku cemburu terhadap mereka yang berjaya berkawan mahupun mendekati diri Kimi.Kimi memang kaya, dan sesiapa yang mampu menguasai Kimi, secara tak langsung boleh membuat mereka kaya juga. aku akan cuba menguasai diri Kimi seperti mana aku menguasai diri Mat.

Boy - hmm, Boy nii paaaaling kaya antara mereka bertiga, and mungkin macam ketua kumpulan kot. tapi sayang, aku tak pernah menyukai Boy macam aku suka Mat and Kimi. tapiii, aku cuba sedaya upaya menanamkan cinta terhadap Boy, sebab Boy adalah segala-galanya, ye la kann.. dia kan ketua, untuk menguasai semua, Boy adalah kunci segala-galanya. Sebab aku tak berapa suka Boy ialah, Boy ni agak sombong dan berlagak, dan sering bergaul dengan orang-orang asing. Namun begitu, mereka-mereka yang mendekati Boy adalah hebat, sebab sukar sebenarnya untuk bergaul mesra dengan Boy.

Eng. walaupun ketiga-tiga nama di atas tu seperti nama-nama penting yang perlu aku dapatkan demi hidup aku, tapi aku sebenarnya sudah lama memendam perasaan terhadap Eng. siapakah Eng ni ? Chinesekah dia ? well, Eng nii dulu aku benci dia , tapi kata orang kalau selalu benci, benci tu akhirnya bertukar sayang. Mendekati dan memahami Eng mampu buat aku berhubung dengan sesiaaaapa saja yang aku nak, hebat kan Eng ?

namun begitu, aku sering mempergunakan Senkom untuk melunaskan segala kerja-kerja aku. kerana dia adalah yang terdekat dengan aku. aku tak suka Senkom, tapi aku cuba juga, kerana dia kegilaan ramai. Mereka yang digilai ramai dan sukar untuk didapatkan adalah hot, benarkah ?

p/s : mereka semua adalah kunci untuk 4flat aku untuk semester 2, Matematik, Kimia, Biology, English, dan Science Computer :)

Friday, December 16, 2011

Mira Farhana Sadimin


sayee edit special untuk awak daripada phonee Anis ;)

pertama kali nampak awak, mase 1st klas tu, hati saye cume berdetik " cantiiiknyee dia nii, putih " ...

Then, dapat tahu, awak nak tukar praktikum dengan Juliana, hati saye berdetik lagi " orang cantik bertukar tempat dengan orang cantik, hmm sepadan lahh.. "
mesti awak tak faham kan ?

lepastu, hari kedua kot, or hari ketiga, awak bagitahu, " eh, awak kenal dengan Amira Sabri ke ? Dia tu kire kawan rapat kite dekat MRSM ! " saye tersenyum, mengiakan, " dia kawan sekolah rendah saye la, hehe nampak kat facebook erk ? " saye jawab dan terus meneka..

selang beberapa harii lepastu, saye makin rapat dengan awak. saye rapat dengan awak and Anis, kalau tak salah laa... then bila Anis tetibaa rapat dengan Boboy and ikaa, saye berduaa je dengan awak.. kemana-mana je mesti dengan awak..

saye seronok kawan dengan awak, awak terlampau baik, lembut, and sopan, sesuai dengan muka awak yang lembut and sedap dipandang mate, seriously..
tanyeelaa mane-mane lelaki yang tengok awak, mesti akan jatuh suka pandang pertama, muke awak ala-ala korea, comel gituu ..

saye seronok berceritaa macam-macam dengan awak..

saaampaila bile awak bagitahuu awak nak masok SPA, jadi MA ..
hmm, masee tu saye tak yakin pun awak akan betul-betul pergii ...
lagi-lagi bilaa dapat tawaran nursing..
awak cakap awak benci nurse, and saye punye la beria-ia cakap gaji setakat lulusan SPA, tak setinggi mana, macam budak lulusan diploma je..

tapii dah tu keputusan awak, saye hormati..


then tadii, dalam perjumpaan mentor&menti, saye sorang je dalam kalangan perempuan yang tak mengalirkan airmata, sebab pada saye takde ape yang nak disedihkan, saye tahuu ni untuk kebahagiaan, and kehidupan awak..
tak semestinya saye tak dapat berjumpa awak lepasni, cumee awak takan dapat dengar lagi gelak tawa kami dalam kelas tutor, kuliah..

mungkin saye akan rase sunyi lepasni, takde awak sebagai teman rapat, partner saye dalam setiap experiment, and takde sape nak belanja saye burger ayam double special lagi ( 1st time saye makan double special tauu sebabkan awak ;) )

saye mohon maaf sekali lagi kay, kalau sepanjang kite berkawan, saye banyak tersalah kate, menyinggung perasaan awak, saye mungkin tak sedar setiap tutur kate saye, saye hanye manusia biase, and maafkan saye selalu kacau awak mase kuliah bile mengantuk, and selalu macam gile-gile je, kawan2 rapat saye fahamlah perangai saye nii, mungkin awak dah lali, kann.. ;)

dah jadi jururawat berjaya jangan lupekan saye ye CikMira Comel , loveyouu ~

Monday, December 12, 2011

entah laa..

hmm..

bilelaa aku nak dapat merasa kenikmatan solat yang khusyuk ~

orang kata, kalau kite dapat rase tu, tak 1 pon masalah duniaa ni yang dapat menyakitkan kita,

yelahh, bayangkan bilaa diri kite da dekat dengan Pencipta kite sendiri



bole tak akuu nakk pegi jauh-jauhh ~

akuu nak pergii Makkah, kalau boleee

nak menangis sepuasnyaa kat sanee ,

aku nak menangiss puas-puas, mengadu pada Diaa

sungguh aku lemah, tak berdaya menjalani kehidupan sebagai insan hina di dunia ni


dan akuu belum sediaa menghadapi alam seterusnyaa

sungguh, hutang aku terlampauu banyak

dosa aku menggunung, malu untuk aku berhadapan di hari Pengadilan kelak..


dan sesungguhnyaa, berbicara sebegini,

mengingati Dia, Allah pencipta sekalian alam, amat menenangkan hati aku seketika..

Dia Penciptaku, Menyayangi aku lebih dari segalanya, walau aku hanya hamba-Nya :')

jangan pernah jauhkan diri Kau daripadaku, ya Allah..

p/s- hatiakusakit tadi.. sekejap je