Saturday, November 24, 2012

Saya Seorang Senior ;)

Assalamualaikum.


Semester ni adalah semester pertama KMS ni ade senior dan kami adalah senior yang pertama di KMS :p vangga dak, vanggaaaa .. :DD

Tapiii, teman idoklah vangga mana beno nye.. kadang tu malu jugak dengan junior sebab dalam kalangan PDT ( senior ) kami ni takde pon yang berjaya mempertahankan takhta 4 flat tu untuk setiap sem sampailah ke sem ke-3 ni.

Perkara yang paling yang menyedihkan sekali ialah apabila ………..

Tengah aku sunyi-sunyi dan syoknye menyelesaikan masalah mathematics time tu, tibe-tibe si Noni muncul di sebelah aku,
 “ Dila, bole tolong buatkan ni tak ? kenapa nak kena darab 12 ea kalau nak cari avogadro constant ni ? “ tanye si Noni mase awal-awal dulu [ aku larang mereka ber’akak’ dengan aku :p ]

Aku yang tengah syok buat Mathematics berhenti sekejap sekilas pandang kearah muke dia terus ke soalan yang dituju. Dalam hati aku terus bermonolog ‘ sudah, mati aku -.-' ‘
" hadoyy, kimia ke?" tanye aku sengaja.
“ jap eaa…” jawab aku lagi takmahu menghampakan soalan yang ditanya. “ hmmm……………. ???? “
Selang beberapa minit, “ hmm… entahlahh,” HAHAHA, tu je la yang aku mampu jawab.


Tolong la jangan tanye aku soalan kimia yang dah lepas-lepas +__+
Bukan kimia je lah, SEMUA ! banyakk yang dah aku lupa sebenarnya. Maths pon bole sikit-sikit je yang aku mampu jawab. Malu pon ade gak , apela senior ni, soalan yang dah pena belajar takmampu jawab -.-

Tapi bukan aku je yang alami masalah macamni, semua kawan aku pon, HAHAHA ;dd

Nak cakap pelajar je, pensyarah pon ade jugak macamni,
“ Madame, Madame Syamihah mane ? “ tanye kawan aku pagi tu.
“ Dia tak ade, dia pegi mesyuarat,” jawab madame tu.
“ madame, saye nak tanye soalan, madame ajar PDT sem1 ea, kalau saye tanye math sem 3 bole tak?” tanye kawan aku lagi
“ saye bukan tanak tolong tapi saye tak bukak buku lagi untuk pelajaran sem3, saye dah lupe, boleh tu boleh la saye jawab tapi mungkin lain sikit,” jawab madame tu berhati-hati. Aku yang dengar tu mule buat conclusion, see ? madame sendiri pon cepat lupe, padahal dorang lagi banyak bercerita pasal satu pelajaran tu, kan ?


sebabkan aku yang paling tua, jadi aku la yang selalu bangun awal, nak kejutkan dorang semua bangun tidur -.- padehal dulu selalu Ain dengan Aida selalu bangun awal, aku lek je tido sampai 6.30
Tapi untung sikit la bangun awal, takperlu beratur lama-lama, tak perlu nak kena mandi dalam jamban , HAHAHA.
Aku pernah mandi dalam jamban tu sekali je mase semester 1, keluar je dari jamban terasa macam tak mandi je, terasa melekat bau jamban tuhh, ya Allah -____- '
then lepas tu sorry to say, tak akan sekali kali aku mandi kat bilik jamban lagi
Cara aku bangunkan dorang senang je, aku hidupkan lampu, matikan kipas ! :DD padan mukaa, HAHAHA