Thursday, January 31, 2013

where are you, Dhilah ?

Assalamualaikum.
Bismillahirrahmanirrahim ..

yes, where were you, Dhilah ? You were gone for quite so long.

hah ! berkarat sudah English aku -.- teacher surayaa, help meeee ....!
seperti biasa, aku MALAS tahap 4 untuk update everything on this, then seriously busy kott -.- no doubt, matrix student is extremely the busiest person. Cer la tanye kengkawan korang yang lepasan matriks, seronok kan masok matikss .. ??!! seronoooooook ! :D GAHHH...

Haritu result MUET aku dapat band 3 je. sedih aku. Tapi Alhamdulillah la. Semua salah aku yang memang dah laaaaama gile tak praktis BI, lama-lama memang berkarat.
Kepada yang dapat Band 4, bersyukur je lahhh! Nyampah pulak aku dorang yang dapat band 4 takpuas hatii, macam tak reti bersyukur jah .. kalau aku lame dah sujud syukur. Cer syukur sikit, say Alhamdulillah, pleasee.... :)

Since MUET aku band 3 jeh, tadi aku cek imascu tu, tak banyak kos science yang aku boleh ambel .. grrrr...
kalau nak bidang perubatan doktor pakar, kat UM Sabah dengan Sarawak je mampu tawarkan aku, haha, tanakk akuu ... jauh baaah.. lagi jauh daripada Sumatera Barat, Indo. -.-
Tapi, ape yang kau nak geramkan ea Dilah oi ? Kau bukan minat science pon, minat math je kan..
Yelaaa, tapi aku nak keje dalam sektor science, besauu sikit duet, HAHAHA. ( mata duitan aku nihh )
iskk, bukan mata duitan sebenarnya.
DUIT BUKAN LAH SEGALA-GALA NYA tapiii..... SEGALA-GALANYA MEMERLUKAN DUIT ! ( ayat HERBALIFE )

betul tak ? Tak betul ? kau nak hidup bahagia pon kalau takdak duit bole bahagia ke ? mesti hidup kucar kacir.

well cakap pasal duit, banyak pulak hutang aku. Aku hutang orang, orang hutang aku. since buat business nih, memang hutang aku kiri kanan, HAHAHAHA. eh eh, seronok pulak aku banyak hutang ni kan.. bukan la seronok, cuma baru terasa macam mana payah nya rasa hidup sebenarnya. separuh kaki aku masih di alam pengajian, separuh lagi alam pekerjaan. Gini la gamaknya alam pekerjaan nihh, lagi-lagi yang buat business.

Macam ni la aku, bila time cuti je mampu nak taip sini. Kadang ada cuti pon, belum tentu nak menaip. MALAS -.-

Aku lebih prefer blogwalking, bace kisah orang daripada mengarang cerita sendiri yang membosankan nih..

tu saje nak membebel, dah stop Dila. Assalamualaikum :)